Maak zelf de lekkerste pulled pork!
neem het vlees en zet dit 1 dag van te voren royaal in de droge kruidenrub
wikkel het vlees dan in de huishoudfolie en laat het tenminste 1 nacht in de koelkast intrekken!
Evt. injecteer je het vlees ,met appelsap, voor meer smaak en malsheid
Bereiding op de barbecue (met gesloten deksel)
Steek de barbecue op voor indirecte bereiding tot een temperatuur van ca 120 C, zorg er dus voor, dat er geen vuur onder het vlees komt.
Eventueel leg je op de kolen rookhout (blokjes of snippers)
Braad het vlees gedurende ca 2 ½ uur (tot een ken van ca 70 C)
Pak het vlees in met aluminiumfolie en gaar het nog een hele tijd ca 3 uur tot een kern van 88 C.
Haal het vlees uit de folie en bestrijk het enkele keren met bbq-sauce
Gaar het vlees even verder tot ca 92 C kerntemperatuur.
Pak het vlees weer in in aluminiumfolie en laat 30 min rusten.
Neem 2 vorken en trek het vlees uit elkaar
Serveer op lekker brood met salade en een goeie saus! (onze streetsaus)
EET SMAKELIJK!
Het bovenstaande kun je ook maken
Met een gasbbq met deksel
Of in een oven.